דברי המשנה והתלמוד על : האומר דבר בשם אומרו ועל הגאולה
29 ביולי, 2010
משנה, מסכת אבות פרק ו משנה ו :
“המכיר את מקומו והשמח בחלקו והעושה סייג לדבריו, ואינו מחזיק טובה לעצמו אהוב אוהב את המקום, אוהב את הבריות אוהב את הצדקות ,אוהב את התוכחות אוהב את המישרים , מתרחק מן הכבוד ולא מגיס לבו בתלמודו, ואינו שמח בהוראה נושא בעול עם חבירו מכריעו לכף זכות מעמידו על האמת מעמידו על השלום מתישב לבו בתלמודו שואל ומשיב שומע ומוסיף הלומד על מנת ללמד והלומד על מנת לעשות המחכים את רבו והמכוין את שמועתו
“משנה” קובץ החוקים הבסיסי של המשפט העברי נערכה בידי ר’ יהודה נשיא בערך בשנת 200 לספירה. נמסרו בה מסורות שעברו בעל-פה, והיא מקור להלכה ולאגדה המובאים בתלמוד.
תלמוד בבלי – על הגאולה
אמר רבי חנינא:אל תהי קללת הדיוט קלה בעיניך,שהרי אבימלך קלל את שרה:“הנה הוא לך כסות עינים” – [בראשית כ],ונתקיים בזרעה“ויהי כי זקן יצחק ותכהין עיניו” – [בראשית כ”ז].ואמר רבי אלעזר אמר רבי חנינא:בא וראה שלא כמדת הקדוש ברוך הוא מדת בשר ודם;מדת בשר ודם – אדם שופת קדרה ואחר כך נותן לתוכה מים,אבל הקדוש ברוך הוא – נותן מים ואחר כך שופת הקדרה,לקיים מה שנאמר :“לקול תתו המון מים בשמים” – [ירמיהו י’]ואמר רבי אלעזר אמר רבי חנינא:כל האומר דבר בשם אומרו
מביא גאולה לעולם,
שנאמר: “ותאמר אסתר למלך בשם מרדכי”.ואמר רבי אלעזר אמר רבי חנינא:צדיק אבד – לדורו אבד.תלמוד בבלי הוא פירוש על המשנה והרבתה.התפתח בישיבות הגדולות בבבל ומכאן שמו – בבלי.במאות השלישית עד החמישית לספירה.נחתם בימי רב אשי ורבינא. כתוב ארמית בבלית ועברית.כולל פירוש ל כמחצית המסכתות שבמשנה. משולבים בוהרבה דברי אגדה.אינו שיטתי ואינו מקצר בסגנונו.גדול פי שלושה מתלמוד ירושלמי וחשוב ממנו.
תלמוד בבלי הוא פירוש על המשנה . התפתח בישיבות הגדולות בבבל ומכאן שמו – בבלי. במאות השלישית עד החמישית לספירה. נחתם בימי רב אשי ורבינא. כתוב ארמית בבלית ועברית. כולל פירוש לכמחצית המסכתות שבמשנה. משולבים בו הרבה דברי אגדה. אינו שיטתי ואינו מקצר בסגנונו. גדול פי שלושה מתלמוד ירושלמי וחשוב ממנו.
ואידך.. זיל גמור…
.